Nieuws

Het laatste nieuws over Voorleesweek lees je hier.

 • Nieuwe boekentips!

  Geen Voorleesweek zonder boeken, uiteraard! Ook dit jaar zorgden we weer voor een mooie, diverse selectie recente voorleesboeken voor iedereen tussen 0 en 15 jaar. Je vindt ze op deze site. Je kan de boekenlijstjes hier raadplegen, maar ze zijn ook beschikbaar als download (pdf).

  Je kan ze ook bekijken in de bibliotheekcatalogus:

  Veel voorleesplezier!

  Lees verder
 • Nieuw campagnebeeld van Fatinha Ramos

  De getalenteerde Fatinha Ramos heeft dit jaar het prachtige, hartverwarmende campagnebeeld voor Voorleesweek gemaakt. Van 21 tot 29 november 2020 zullen we onder het motto 'Lezers maak je samen' focussen op ouderbetrokkenheid. Ouders zijn immers cruciaal voor de leesopvoeding van een kind: hun invloed is het grootst, zo blijkt uit onderzoek. Maar ze staan er niet alleen voor. Een heel netwerk rondom hen kan hen ondersteunen in die taak: kinderbegeleiders, bibmedewerkers, leerkrachten...
  Want lezers, die creëer je samen.

   

  Op nieuwe boekentips en een vernieuwde website is het nog even wachten: kom vanaf half augustus eens opnieuw kijken!

  Lees verder
 • Voorleesweek 2020

  De voorbereidingen voor Voorleesweek 2020 zijn gestart. De belangrijkste week van het jaar vindt plaats van 21 tot 29 november.
  Dit jaar besteden we extra aandacht aan het betrekken van ouders bij het voorlezen op school. Meer info volgt in de komende maanden.

  Lees verder
 • Dit was Voorleesweek 2019!

  Wat was het weer een mooie Voorleesweek. Bedankt aan iedereen die meelas. In 2020 loopt de Voorleesweek van 21 tot 29 november.
  Onze teller klokte af op meer dan 60.000 mensen waaraan voorgelezen werd, Koningin Mathilde las voor aan brussen, Dimitri Leue trok naar het Parlement, in honderden scholen, kinderdagverblijven en bibs werd er voorgelezen door kinderen, leerkrachten, (groot)ouders ... Er waren voorleeshonden, voorleesburgemeesters en voorleesministers. Kortom: voorleesrituelen in alle vormen en maten.

   

  De reeks rond voorleesrituelen kan je nog steeds bekijken via deze link. De video's met leuke voorbeelden vind je op de homepagina van Voorleesweek.

   

  Tot volgend jaar?

  Lees verder
 • Voorleesweek van start!

  Hoera, het is weer Voorleesweek! Delen jullie allemaal een foto, filmpje of verhaal van jullie voorleesritueel met #voorleesweek? We zijn zeer benieuwd! We verzamelden voor deze Voorleesweek een heel aantal verhalen rond bijzondere voorleesrituelen. Daar maakten we vijf filmpjes en vijf interviews over. De filmpjes vind je op de homepagina. De interviews lees je hier.

  Lees verder
 • Aftellen naar de Voorleesweek

  Nog een dikke week slapen en de Voorleesweek gaat weer van start! Ben je nog op zoek naar goede voorleesboeken? Raadpleeg dan zeker de boekentips op deze site. Je vindt er tips voor fijne voorleesboeken voor iedereen tussen 0 en 15 jaar. Je kan de lijsten ook makkelijk afprinten en meenemen naar je bibliotheek of boekhandel. Laat je inspireren!

  Lees verder