Nieuws

Het laatste nieuws over Voorleesweek lees je hier.

 • Dit was Voorleesweek 2019!

  Wat was het weer een mooie Voorleesweek. Bedankt aan iedereen die meelas. In 2020 loopt de Voorleesweek van 21 tot 29 november.
  Onze teller klokte af op meer dan 60.000 mensen waaraan voorgelezen werd, Koningin Mathilde las voor aan brussen, Dimitri Leue trok naar het Parlement, in honderden scholen, kinderdagverblijven en bibs werd er voorgelezen door kinderen, leerkrachten, (groot)ouders ... Er waren voorleeshonden, voorleesburgemeesters en voorleesministers. Kortom: voorleesrituelen in alle vormen en maten.

   

  De reeks rond voorleesrituelen kan je nog steeds bekijken via deze link. De video's met leuke voorbeelden vind je op de homepagina van Voorleesweek.

   

  Tot volgend jaar?

  Lees verder
 • Voorleesweek van start!

  Hoera, het is weer Voorleesweek! Delen jullie allemaal een foto, filmpje of verhaal van jullie voorleesritueel met #voorleesweek? We zijn zeer benieuwd! We verzamelden voor deze Voorleesweek een heel aantal verhalen rond bijzondere voorleesrituelen. Daar maakten we vijf filmpjes en vijf interviews over. De filmpjes vind je op de homepagina. De interviews lees je hier.

  Lees verder
 • Voorleesweek 2020

  De voorbereidingen voor Voorleesweek 2020 zijn gestart. De belangrijkste week van het jaar vindt plaats van 21 tot 29 november.
  Dit jaar besteden we extra aandacht aan het betrekken van ouders bij het voorlezen op school. Meer info volgt in de komende maanden.

  Lees verder
 • Aftellen naar de Voorleesweek

  Nog een dikke week slapen en de Voorleesweek gaat weer van start! Ben je nog op zoek naar goede voorleesboeken? Raadpleeg dan zeker de boekentips op deze site. Je vindt er tips voor fijne voorleesboeken voor iedereen tussen 0 en 15 jaar. Je kan de lijsten ook makkelijk afprinten en meenemen naar je bibliotheek of boekhandel. Laat je inspireren!

  Lees verder
 • Hoe kies je voorleesboeken voor de klas?

  Voorleesweek aan het voorbereiding op school? Op deze site vind je een heleboel mooie voorleesboeken. Wil je je aanbod nog aanvullen? Dan hebben wij enkele nuttige tips. In dit artikel vertellen we je hoe je geschikte voorleesboeken selecteert voor in de klas.

  Lees verder
 • De Grote Voorleesdag met (groot)ouders op school

  De drie ouderkoepels (GO! Ouders, KOOGO en VCOV) organiseren tijdens de Voorleesweek opnieuw De Grote Voorleesdag op school. Ze roepen op om (groot)ouders uit te nodigen om te komen voorlezen. Het is al de zesde keer dat de ouderkoepels dit initiatief nemen. Wie tussen 18 en 22 november 2019 De Grote Voorleesdag organiseert, krijgt een heleboel digitaal promotiemateriaal ter beschikking en maakt bovendien kans op een prachtig boekenpakket.

   

  Scholen en ouderwerkingen die willen deelnemen:

   

  Alle info op www.degrotevoorleesdag.be.

  Lees verder