Nieuws

Het laatste nieuws over Voorleesweek lees je hier.

  • Nieuwe boekentips online

    Op zoek naar leuke boeken voor te lezen? Wij bundelen weer een heel aantal inspirerende tips voor jullie. Er zijn boekentips voor iedereen tussen 0 en 15 jaar. Je vindt de boekentips hier.

     
    Je kan de boekentips ook downloaden als pdf (per leeftijdsgroep).

    En je kan ze ook bekijken in de bibliotheekcatalogus: 0-3 jaar | 3-6 jaar | 6-9 jaar | 9-12 jaar | 12-15 jaar

    Veel voorleesplezier!

    Lees verder
  • Dit is de nieuwe affiche!

    De nieuwe affiche van Voorleesweek 2021 is er! Dank aan Sebastiaan Van Doninck en Kris Demey om er weer iets moois van te maken. Tijdens deze Voorleesweek, die loopt van 20 tot 28 november, willen we iedereen - ouders, leerkrachten, kinderbegeleiders, bibmedewerkers ...- uitdagen om élke dag minstens een kwartier voor te lezen. Want dat maakt écht een verschil voor een kind.

     

    Eind augustus krijgt de website een volledige update.

    Lees verder
  • Sebastiaan Van Doninck maakt nieuwe affiche

    Vers van de pers: illustrator Sebastiaan Van Doninck, die vorig jaar nog een Boekenpauw won voor zijn prentenboek 'De fantastische vliegwedstrijd', zal dit jaar de affiche van Voorleesweek maken. De Voorleesweek loopt van 20 tot 28 november. Tijdens de campagneweek willen we iedereen oproepen om elke dag minstens een kwartier voor te lezen. De affiche wordt in augustus verwacht. Dan zal ook de site een update krijgen, met o.a. nieuwe boekentips.

    Volg ons zeker ook op Facebook om op de hooge te blijven!

    Lees verder
  • Voorlezen in Vlaanderen: de cijfers

    Iedereen Leest liet voor deze Voorleesweek een peiling uitvoeren naar het voorleesgedrag in Vlaanderen. De resultaten schetsen een positief beeld: ouders en grootouders blijken graag en vaak voor te lezen.
    71% van de ouders met kinderen jonger dan dertien jaar leest voor. Moeders lezen iets vaker voor, al zit het aantal voorleespapa’s in de lift. Dat voorlezen een fijn moment is, blijkt de grootste reden om voor te lezen. Er wordt vooral voorgelezen aan kinderen tussen 2 en 5 jaar, maar liefst 9 op de 10 ouders die voorlezen, doen dat voor die leeftijd. Wanneer de kinderen zelf kunnen lezen, neemt het weer een beetje af.

    Alle resultaten van de peiling vind je in dit artikel.

    Lees verder
  • Auteurs lezen voor op Facebook

    Uiteraard wordt er tijdens deze Voorleesweek ook digitaal voorgelezen! Elke dag om 17u zal een andere auteur op de Facebook-pagina van Iedereen Leest voorlezen uit eigen werk. Neem een dekentje, zet een kopje thee en zet je er gezellig bij! We sluiten elke dag van de Voorleesweek af met een fijn voorleesmoment op de Facebook-pagina van Iedereen Leest. O.a. Leo Timmers, Ruth Verstraeten, Danny De Vos en Joke van Leeuwen doen al mee. De andere namen worden later nog bekendgemaakt.

    Volg de Facebook-pagina van Iedereen Leest!

    Lees verder
  • Win een voorleesboekenkast-reportage

    Ken je onze reeks 'De voorleesboekenkast' al? Daarin laten bekende voorlezers ons meekijken in hun voorleesboekenkast en vertellen ze over hun voorleesgewoontes. Maar wij zijn ook benieuwd naar jullie voorleesboekenkast! Daarom geven we voor deze Voorleesweek één reportage cadeau!

    • Journaliste Katrien Elen komt je interviewen over de voorleesgewoontes binnen jullie gezin.
    • Huisfotograaf Michiel Devijver maakt er fantastische foto's bij. (We plannen de shoot in wanneer het coronagewijs weer mogelijk is.)
    • Je krijgt van ons nog een extra voorleesboekenpakket op maat.
    • Jullie artikel verschijnt online op www.iedereenleest.be.

    Registreer je voor de voorleesteller op www.voorleesweek.be. Bij de vraag 'Wat is jullie voorleesritueel' vermeld je zeer duidelijk 'VOORLEESBOEKENKAST' in het antwoord en omschrijf je kort jullie voorleesgewoonten. Deelnemen kan tot 14 november, meteen daarna kiezen we een winnaar uit!
     

    Heb je je al geregistreerd maar wil je toch meedoen met de wedstrijd? Doe het dan even opnieuw, wij filteren de dubbels eruit.
     

    Succes!

    Lees verder