Nieuws

Het laatste nieuws over Voorleesweek lees je hier.

 • Bestel de affiche!

  Basisscholen, bibs en kinderdagverblijven krijgen een gratis affiche van Voorleesweek opgestuurd, maar je kan de affiche uiteraard ook bestellen via onze webshop! Ook scholen met een opleiding Kinderzorg en lerarenopleiding krijgen één gratis affiche in de bus. Wil je meer affiches bestellen? Dan kan dat via onze webshop. Voor 5 affiches betaal je 4,5 euro (incl. verzending en BTW). Eén affiche krijg je opgestuurd voor 2,75 euro.

  Lees verder
 • Voorleesweek en corona: wat kan en mag?

  Een Voorleesweek voorbereiden in coronatijden: niet evident. Wat mag en kan er? Wij zetten een aantal tips voor scholen, bibs, kinderdagverblijven en woonzorgcentra op een rijtje. Als het veilig kan, is een live voorleesmoment immers altijd beter dan een digitaal alternatief. Alles wijst erop dat we ook dit najaar nog even in de greep van het vermaledijde coronavirus zullen blijven, en dat we zowel bij onze dagelijkse als bij educatieve en culturele activiteiten rekening zullen moeten houden met steeds veranderende kleurcodes en richtlijnen. Ook voor Voorleesweek heeft dit wat organisatorische en praktische implicaties. Wij zetten even op een rijtje wat er op dit moment kan en mag.

  Lees het artikel hier.

  Lees verder
 • Nieuwe boekentips!

  Geen Voorleesweek zonder boeken, uiteraard! Ook dit jaar zorgden we weer voor een mooie, diverse selectie recente voorleesboeken voor iedereen tussen 0 en 15 jaar. Je vindt ze op deze site. Je kan de boekenlijstjes hier raadplegen, maar ze zijn ook beschikbaar als download (pdf).

  Je kan ze ook bekijken in de bibliotheekcatalogus:

  Veel voorleesplezier!

  Lees verder
 • Nieuw campagnebeeld van Fatinha Ramos

  De getalenteerde Fatinha Ramos heeft dit jaar het prachtige, hartverwarmende campagnebeeld voor Voorleesweek gemaakt. Van 21 tot 29 november 2020 zullen we onder het motto 'Lezers maak je samen' focussen op ouderbetrokkenheid. Ouders zijn immers cruciaal voor de leesopvoeding van een kind: hun invloed is het grootst, zo blijkt uit onderzoek. Maar ze staan er niet alleen voor. Een heel netwerk rondom hen kan hen ondersteunen in die taak: kinderbegeleiders, bibmedewerkers, leerkrachten...
  Want lezers, die creëer je samen.

   

  Op nieuwe boekentips en een vernieuwde website is het nog even wachten: kom vanaf half augustus eens opnieuw kijken!

  Lees verder
 • Voorleesweek 2020

  De voorbereidingen voor Voorleesweek 2020 zijn gestart. De belangrijkste week van het jaar vindt plaats van 21 tot 29 november.
  Dit jaar besteden we extra aandacht aan het betrekken van ouders bij het voorlezen op school. Meer info volgt in de komende maanden.

  Lees verder
 • Dit was Voorleesweek 2019!

  Wat was het weer een mooie Voorleesweek. Bedankt aan iedereen die meelas. In 2020 loopt de Voorleesweek van 21 tot 29 november.
  Onze teller klokte af op meer dan 60.000 mensen waaraan voorgelezen werd, Koningin Mathilde las voor aan brussen, Dimitri Leue trok naar het Parlement, in honderden scholen, kinderdagverblijven en bibs werd er voorgelezen door kinderen, leerkrachten, (groot)ouders ... Er waren voorleeshonden, voorleesburgemeesters en voorleesministers. Kortom: voorleesrituelen in alle vormen en maten.

   

  De reeks rond voorleesrituelen kan je nog steeds bekijken via deze link. De video's met leuke voorbeelden vind je op de homepagina van Voorleesweek.

   

  Tot volgend jaar?

  Lees verder