Schrijf je in voor een Voorleesweek-webinar

Naar aanleiding van Voorleesweek organiseren we twee boeiende webinars, één over voorlezen aan baby's en peuters en één over voorlezen aan 3- tot 6-jarigen. Deelnemen is gratis!

Boekstart-webinar: voorlezen aan baby's en peuters (0-3 jaar)

Donderdag 19 november 2020 - 20u

In het voorjaar lanceerden we een eerste Boekstart-webinar over voorlezen aan baby’s en peuters. Wegens groot succes komt er nu een vervolg. Op donderdag 19 november zal Gil Géron (Narrata) meer vertellen over wat je zoal bij een baby- of peuterboek kan verzinnen om het voorlezen extra leuk te maken. Het webinar start om 20u en duurt ongeveer een uurtje.

Doelgroep: ouders en professionelen zoals kinderbegeleiders, bibmedewerkers…
  Schrijf je nu in!

Voorleesweek-webinar: interactief voorlezen aan kinderen tussen 3 en 6 jaar

Woensdag 25 november 2020 - 20u

Wegens grote vraag organiseren we daarnaast ook een webinar over interactief voorlezen aan kinderen tussen 3 en 6 jaar, op woensdag 25 november 2020 om 20u. Hoe gaat dat in zijn werk, dat interactief voorlezen? Welke boeken kies je voor jonge kinderen en welke thema’s breng je aan bod? Gil Géron van Narrata zet je op weg. Ook dit webinar duurt ongeveer een uurtje.

Doelgroep: ouders en professionelen zoals kleuterleid(st)ers, bibmedewerkers…   Schrijf je nu in!

Andere nieuwtjes

 • Doe mee met de Grote Voorleesdag op school

  Naar jaarlijkse traditie roepen de ouderkoepels op om ouders en grootouders uit te nodigen op school voor een voorleesmoment tijdens de Voorleesweek. Wie tussen 23 en 27 november een Grote Voorleesdag met (groot)ouders organiseert, krijgt een heleboel ondersteunend materiaal en maakt kans op een boekenpakket. Iedereen Leest draagt dit intiatief al jaren een warm hart toe en het past perfect bij het thema van dit jaar: ouderbetrokkenheid.

   

  Dit jaar roepen ze op om niet live voor te lezen, maar veilig vanop afstand, aangezien bezoek van ouders op school tijdens code oranje niet aangewezen is. GO!Ouders, VCOV en KOOGO maakten hiervoor een document met nuttige tips.

   

  Wil je meedoen met je school? Dan vind je hier de contactgegevens om je in te schrijven.

  Lees verder
 • Bestel de affiche!

  Basisscholen, bibs en kinderdagverblijven krijgen een gratis affiche van Voorleesweek opgestuurd, maar je kan de affiche uiteraard ook bestellen via onze webshop! Ook scholen met een opleiding Kinderzorg en lerarenopleiding krijgen één gratis affiche in de bus. Wil je meer affiches bestellen? Dan kan dat via onze webshop. Voor 5 affiches betaal je 4,5 euro (incl. verzending en BTW). Eén affiche krijg je opgestuurd voor 2,75 euro.

  Lees verder