Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zet Iedereen Leest graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker.

In 2021 loopt de Voorleesweek van 20 tot 28 november! Tijdens de campagneweek zullen we iedereen oproepen om elke dag (minstens) een kwartier voor te lezen. Want dat maakt écht een verschil.
Eén kwartier, elk kind, elke dag. Doe je mee?

223mensen lezen
mee voor!

Ja, ik ga ook elke dag voorlezen tijdens Voorleesweek!

Video: Voorlezen in Vlaanderen - de cijfers

Wordt er nog voorgelezen in Vlaanderen? Hoe vaak en aan wie? We lieten voor deze Voorleesweek een peiling uitvoeren. Dit zijn de belangrijkste resultaten!

Voorleesboekentips

Ontdek alle boekentips

Laatste nieuwtjes

 • Nieuwe boekentips online

  Op zoek naar leuke voorleesboekentips? Laat je inspireren door onze lijsten met voorleesboeken voor iedereen tussen 0 en 15 jaar! Je kan de boekentips gewoon online bekijken of ze downloaden als pdf.

  Lees verder
 • Nieuwe affiche van Sebastiaan Van Doninck

  Dit is het nieuwe campagnebeeld van Voorleesweek 2021! De getalenteerde en prijswinnende Sebastiaan Van Doninck maakte de illustratie, Kris Demey zorgde voor de vormgeving. In september krijgen alle scholen twee gratis affiches toegestuurd via een mailing van CANON Cultuurcel. Affiches bijbestellen kan via deze link.

    Bibs, kinderdagverblijven, scholen lerarenopleiding en scholen met een opleiding verzorging/kinderzorg krijgen in oktober een gratis affiche.
  &nsbp;

  Je kan affiches bijbestellen maar ook altijd gratis downloaden en afdrukken.

  Lees verder